Webteam

Het Webteam houdt zich bezig met webapplicaties voor de Kazou Vrijwilligers.

Langs de ene kant doen ze dat met het ontwikkelen en onderhouden van www.kazoulimburg.be, bijvoorbeeld met de materiaaltool. Aan de andere kant helpen ze mee aan de ontwikkeling van de nieuwe nationale medewerkerssite. Deze werkgroep vindt altijd wel een project om mee bezig te zijn! Interesse om mee te doen? Stuur een berichtje naar webteam@kazoulimburg.be

Polsslag

Heb jij een vlotte pen? Heeft taal geen geheimen meer voor jou? Of ben je net een krak in vormgeving en weet jij het meest saaie document om te toveren tot een kunstwerk? Dan is Werkgroep Polsslag misschien wel iets voor jou!

De Polsslag is het driemaandelijks tijdschrift van Kazou Limburg. Waar verslagjes van afgelopen evenementen en leuke weetjes een plek krijgen naast de vaste rubrieken. Heb jij interesse om als journalist, fotograaf, redacteur of lay-outer het team te versterken? Neem dan zeker contact op met Emilie Pieters.

Zou-kafé

Zou-Kafé is een superplezante werkgroep (met gemotiveerde vrijwilligers) die een 4-tal keer per jaar een 'Zou-Kafé' organiseert. Denk maar aan de nieuwjaarsreceptie, Zou-Kafé XL, de fakkeltocht, de gezellige BBQ,… Kortom, alle leuke evenementen die jij je maar kunt bedenken! Als lid kom je een 4-tal keer per jaar samen om de Zou-Kafé's te plannen en voor te bereiden. Verder zorg jij ervoor dat je op minstens 1 Zou-Kafé aanwezig bent om te helpen opbouwen/afbreken en een shift te draaien! Meer info? Pols dan even bij Tine François, Anne Meyers of Stephanie Willems.

Dans

Ben jij de baas van de dansvloer? Ken jij alle Kazoudansen vanbuiten (of zou je willen dat je dat kon)? Dan ben jij de perfecte kandidaat voor Werkgroep Dans.

De werkgroepleden houden zich bezig met het maken en verspreiden van de kampdansjes. Zo maken zij instructiefilmpjes waarin de volksdansen stap voor stap aangeleerd worden, maar organiseren zij ook dansworkshops op verschillende Kazou-evenementen. Heb jij zin om mee nieuwe dansen uit te denken en deze aan heel Kazou Limburg te tonen? Of kruip jij liever achter de camera om alle dansjes vast te leggen op video? Mail dan zeker naar Emilie Pieters.

TKF

De werkgroep TKF is verantwoordelijk voor de organisatie en uitwerking van het jaarlijkse TerugKomFestival van Kazou Limburg.

Om en bij de 1500 aanwezigen, veel opbouwwerk, nog meer afbraakwerk, originele ideeën, gewaagde voorstellen… Alles wat te maken heeft met het Kazou-evenement van het jaar wordt voorbereid door dit team.

Wil je in de toekomst meewerken aan de voorbereidingen, heb je nog geweldige ideeën voor de fuif? Laat het dan weten aan Thomas van Houtte.

TP

De WG TP bestaat nog maar sinds kort, maar is al snel uitgegroeid tot 10 enthousiaste TP'ers die tweemaandelijks vergaderen! Ze brainstormen over heel wat thema's zoals TP-vormingen, het materiaal, het opstartmoment,… Ze werken momenteel ook aan een visie rond de TP-werking in Limburg. Tevens is er elk jaar een supergezellige 'opruimdag' in de kelder. Als lid probeer je zoveel mogelijk vergaderingen bij te wonen. Interesse? Mail dan eventjes naar Stephanie Willems.

Kazourama

Al sinds 2008 probeert Kazou zich via de werkgroep Kazourama toegankelijker te maken voor kinderen en jongeren die minder kansen hebben om met ons mee op vakantie te gaan.
De voorbije werkjaren hebben we vooral gewerkt met kinderen en jongeren uit sociale woonwijken, we hebben hen hierbij succesvol laten proeven van het Kazou-aanbod.
Er vonden verschillende spelnamiddagen plaats in verschillende sociale woonwijken, er werd een vakantie georganiseerd in Nieuwpoort en het afgelopen werkjaar probeerden we de kinderen en jongeren mee te integreren in de reguliere vakanties van Kazou.

Ook dit jaar hebben we een doel! Dit werkjaar gaan we spelnamiddagen en een vakantie organiseren in twee asielcentra van het Rode Kruis.
Deze asielcentra zijn gelegen in Overpelt en in Lanaken.
Weet je nog niet veel over deze doelgroep (asielzoekers), geen probleem! Vooraleer we echt met de kinderen in de asielcentra aan de slag gaan, staan er eerst nog rondleidingen, vormingen, etc. op het programma.

Heb je interesse om deel te nemen aan dit initiatief / deze werkgroep? Of wil je gewoon eens een vergadering bijwonen of één van de vormingen? Geen probleem! Stuur gewoon een mailtje naar Leen Willems en je bent van harte welkom!

Jomba

Voor meer info over de WG Jomba kan je terecht bij Leen Willems.

PG Coaching

Deze projectgroep ontfermt zich over alles wat met de persoonlijke groei van monitoren en VV's te maken heeft. Zo heeft de projectgroep gewerkt aan nieuwe groeibladen voor zowel monitoren als VV's, en staat het uitwerken van coachingsmethodieken op het programma voor de komende maanden. Hierbij willen ze ook mee vormgeven aan de Vormingscactus, een gloednieuw coachingsproject van Kazou nationaal.

Is coaching je ding of heb je vragen? Laat het dan weten aan Thomas van Houtte.

PG VakantieCreatie

Heb jij altijd al eens je eigen Kazouvakantie in elkaar willen steken? Druk dan mee je stempel op Kazou Limburg en sluit je aan bij Projectgroep Vakantiecreatie.

Hier nemen we ieder jaar een vakantieconcept onder de loep waarvan wij vinden dat die wel een nieuw likje verf kan gebruiken. De vakantie wordt vervolgens van centrum tot profilering onder handen genomen totdat we een volwaardig vakantieconcept hebben.

Wie weet kan jij volgend jaar wel mee op je eigen vakantie!

Interesse om hieraan mee te werken? Mail dan naar Emilie Pieters.

Nationale werkgroepen

Nationale Projecten: Contacteer het verbond
  • Kadees
  • Jomba Ambassadeurs
  • Stage Begeleiding
  • Cook It Yourself
  • Kazou-Ambassadeurs
  • @zoom
  • De Benjamins (Begeleiding 7-14jarigen)