Hoe word je moni?

Basiscursus

Voor wie?
Jongeren tussen 17 en 25 jaar die monitor willen worden bij Kazou.

Wat?
Cursus animator, erkend door de Vlaamse Gemeenschap.

Hoe inschrijven?
Inschrijven voor de cursus kan jaarlijks vanaf begin september. Kan je niet wachten geef dan alvast je naam door aan Stephanie Willems en dan krijg je begin september alle informatie om je in te schrijven.

Instroomweekend

Voor wie?
Voor jongeren die in het bezit bent van een attest animator of als je andere aantoonbare ervaring hebt in het jeugdwerk.

Wat?
Een verkorte basiscursus in weekendvorm met extra aandacht voor de specifieke vakantiewerking van Kazou.

Hoe deelnemen? Denk je in aanmerking te komen voor het instroomweekend?
Geef een seintje aan Thomas van Houtte.

Vormingen voor monitoren

Moni Xpress

Voor wie?
Iedereen die een basiscursus of instroomweekend achter de rug heeft en zich verder wil vormen als animator.

Wat?
Een praktische cursus met zowel vaste als keuzeblokken. Er wordt dieper ingegaan op de inhoud van basiscursus, maar er worden ook heel wat nieuwe thema's aangereikt. Daarbij ligt de focus telkens op het zelf mogen DOEN. Bovendien krijg je de nodige ondersteuning van ervaren instructeurs. Ben jij nog niet uitgeleerd en wil je, je kwaliteiten als monitor verbeteren? Dan is deze cursus zeker en vast iets voor jou!

Wanneer?
De cursus bestaat uit een weekendformule, die steeds doorgaat tijdens de herfstvakantie.

Hoe deelnemen?
Inschrijven voor de cursus kan jaarlijks vanaf de zomer. Kan je niet wachten, geef dan alvast je naam door aan Leen Willems. Dan ontvang tijdig alle informatie om je in te schrijven.

Katapult

Wat?
Een jaarlijks terugkerende vorming voor al onze Kazou Limburg vrijwilligers.

Outdoorcursus

Wat?
Een tweejaarlijkse vorming voor Kazou-vrijwilligers, om je helemaal in te leiden in te leiden in het reilen en zeilen van outdoor vakanties.

Hoe word je Vakantieverantwoordelijke/Instructeur?

Hoofdmonicursus

Voor wie?
Monitoren vanaf 18 jaar die zich ervaren genoeg voelen om een stapje verder te gaan en de rol als vakantieverantwoordelijke willen opnemen.

Wat?
Cursus hoofdanimator, erkend door de Vlaamse Gemeenschap

Samen met je instructeurs stel je het cursusprogramma op. Een heleboel onderwerpen kunnen aan bod komen zoals groepsdynamica, moeilijke momenten, vergadertechnieken, begeleiding, administratie,… Alles waarmee je in aanraking komt als vakantieverantwoordelijke.

Wanneer?
De cursus vindt vier keer per jaar plaats (krokus, zomer, herfst en kerst). De exacte data en inschrijfperiodes vind je op de medewerkerssite of in bij 'My Kazou' > 'Downloads' > 'VV- info' > 'Nationale Cursussen'.

Hoe deelnemen?
Je kan je kandidaat stellen voor de cursus via de KAVO-tool. Met vragen kan je steeds terecht bij Emilie Pieters.

Basisinstructeurscursus

Voor wie?
Alle monitoren die in de toekomst de rol van instructeur willen opnemen. Deelname aan de cursus is echter geen garantie voor het uitoefenen van de functie van instructeur.

Wat?
Samen met je instructeurs stel je het cursusprogramma samen. Een heleboel onderwerpen kunnen aan bod komen zoals groepsdynamica, vormingsmethodieken, communicatie, visie, …

Wanneer?
De cursus vindt een aantal keer per jaar plaats, data vind je op de medewerkerssite

Hoe deelnemen?
Kandidaat stellen voor de cursus kan steeds via de medewerkerssite

Vormingen voor Vakantieverantwoordelijken

Startschot

Voor wie?
Alle VV's die deze zomer een vakantie begeleiden.

Wat?
Dit is het jaarlijks startmoment voor VV's waar alle informatie van de dienst wordt gecommuniceerd. Zo wordt er onder andere stil gestaan bij de verwachtingen voor de zomer, de nieuwigheden op de dienst en de specifieke informatie voor jouw vakantie. Alle VV's worden hier verwacht aanwezig te zijn, zodat we samen de start van de zomer kunnen aftrappen.

Wanneer?
Het Startschot gaat steeds door in het voorjaar op een avond tijdens het Weekend VV's.

Hoe deelnemen?
Je kan je inschrijven in het voorjaar inschrijven via de inschrijftool. Voor meer informatie kan je terecht bij Emilie Pieters.

Weekend VV's

Voor wie?
Nieuwe VV's die in aanloop van hun eerste zomer als VV nog eens alles op een rijtje willen zetten. Al dan niet na het afleggen van hun HMC.
Ervaren VV's die al één of meerdere zomers als vakantieverantwoordelijke begeleidden en graag willen bijleren in hun functie van hoofdanimator.


Wat?
Een praktische cursus die focust op de taken en kwaliteiten van een vakantieverantwoordelijke. Door middel van vaste en keuzeblokken sluit het traject voor nieuwe VV's aan op de HMC, maar biedt het ook een nieuwe Limburgse blik op de verwachtingen van een VV. Het ervaren traject daagt de vakantieverantwoordelijke uit tot zelfreflectie en moedigt hen aan om net dat beetje meer uit hun engagement te halen.

Wanneer?
De cursus gaat steeds door tijdens een weekend in het voorjaar.

Hoe deelnemen?
Je kan je inschrijven in het voorjaar inschrijven via de inschrijftool. Voor meer informatie kan je terecht bij Emilie Pieters.

Vormingen voor instructeurs

TIS-dag

Voor wie?
Instructeurs

Wat?
De 'Toffe Instructeurs'-dag! Hier steken we alle 'instructeurskoppen' samen en brainstormen we over tal van toepasselijke onderwerpen en/of is er een toffe vorming! Uiteraard is er die dag ook een leuk teambuildend aspect!

Wanneer?
Ergens in de maand juni

Hoe deelnemen?
Je kan je inschrijven in het voorjaar inschrijven via de inschrijftool. Voor meer informatie kan je terecht bij Stephanie Willems.

Boemerang

Voor meer info, contacteer het verbond.